Lleure i esports
Esteu aquí: Inici Lleure i esports Vacances Estades, colònies, campaments i rutes

Estades, colònies, campaments i rutes

Activitats educatives d'estiu per a joves

Estades
Les estades són activitats educatives per a persones de 5 a 16 anys. A través del joc i activitats lúdiques es fomenta l'aprenentatge d'idiomes, informàtica i música, i la pràctica esportiva, alhora que es potencia valors com la convivència i l'amistat.
Colònies
Les colònies són activitats educatives que es fan en una casa de colònies o en una altra instal·lació autoritzada, ja preparada i habilitada per a aquesta funció. Les activitats més habituals són els jocs, les excursions, les sortides i les descobertes, les vetllades, els tallers i els grans muntatges derivats de diferents centres d'interès.
Campaments
Els campaments són activitats educatives que es fan en contacte directe amb la natura; l'estada es fa en tendes de campanya. Durant els campaments pren importància la senzillesa i l'austeritat de recursos, una organització que demana participació i corresponsabilitat per part de tots.
Rutes

Les rutes són recorreguts que es fan seguint un itinerari d'interès, de manera que cada dia es pot dormir en un lloc diferent. L'experiència s'aprofita per visitar zones del recorregut, contemplar els paisatges i compartir experències amb els membres del grup. Si es fan a peu i per la muntanya, se solen anomenar travesses de muntanya. També es poden fer amb bicicleta, amb carro, a cavall, o amb altres mitjans de transport, o bé amb un interés específic.

Entitats que organitzen activitats d'estiu

Orfeó Lleidatà: www.orfeolleidata.cat

Neret: www.neret.org

Agrupament Escolta Alosa: http://aealosa.wordpress.com

Agrupament Escolta i Guia lo Manaix: www.lomanaix.cat

Agrupament Escolta Garbí: www.aegarbi.org

Guia d'activitats d'estiu que publica la Direcció General de  Joventut de la Generalitat. www.jove.cat 

Estades d'idiomes, esportives, música, d'enginy, teatre, circ organitzades per l'Agència Catalana de la Joventut: www.xanascat.cat

Fundació Pere Tarrés: www.peretarres.org/estiu

Fundació Josep Carol (Escoltes Catalans) www.estiujove.org

 

 


Regidoria de Joventut. C. la Palma, 6-10. 25002 Lleida Tel. 973 700 666 joventut@paeria.cat
ContacteMapa webAvís legal